Balatoni Bóklászó: Családi teljesítménytúra a Balaton-felvidéken

Rendhagyó, de szándékaink szerint műfajteremtő teljesítménytúrára várjuk a családokat 2018. május 1-jén. A Balatoni bóklászó két rövidebb résztávja nem egyszerűen rövid. A rendezők – lévén maguk is kisgyermekes szülők és gyakorló túrázók – tudják, mivel lehet „mozgásban tartani” a gyerekeket úgy, hogy azt ők is élvezzék.

tura1tura2
tura3tura4tura5tura6

Gyors információk
Rendező: Balatoni Tankör Egyesület
Rajt-cél helye: Alsóörs, református közösségi ház

Rajt ideje: 8.00–11.00
Nevezési díj: 3,5 és 6 km-en:1000 Ft/gyerek
16 km-en 1200 Ft/fő​
Díjazás: oklevél, kitűző
A rajtban egytálétel rendelhető 900 Ft/adag áron.
Előnevezés: április 27-ig.
Információ: balatoniboklaszo@gmail.com, Telefon: 06 30 517 9276 (Máthé Tamás)

Bővebb részletek
A Balatoni Bóklászó két rövidebb távjának célcsoportja az óvodás–kisiskolás korcsoport. A túrán az ellenőrzőpontok sűrűn követik egymást, így könnyebb motiválni a túrázásba éppen belekóstoló gyerekeket​; a pontokon kisiskolások teljesítenek „szolgálatot”, és könnyebb-nehezebb feladatokat is adnak a kis túrázóknak, persze fakultatívan, vagyis a jó megoldás nem feltétele a továbbhaladásnak.

​A rajt megközelítése: az alsóörsi ófalu szűkösségére való tekintettel autóval megállni az itt látható térképvázlaton jelölt helyeken érdemes. A Felsőörs felé vezető út melletti, 1. sz. parkolóba kb. 15 autó fér, innen 150 méterre van a rajt. A temető melletti, 2. sz. parkoló nagyobb, innen kb. 300 méteres sétával lehet a rajthoz eljutni. A May János utca felső végétől 250 m-re van a rajt. A református közösségi házhoz kocsival nem lehet feljönni!

​Az előnevezés nem kötelező, de nagyban segíti a rendezőség munkáját, emellett az alábbi előnyökkel jár:
– gyorsabb nevezés a helyszínen
– biztosan jár díjazás (oklevél és kitűző)​​

Előnevezés online lehetséges, 2018. április 27-ig.

Ellátás: néhány ellenőrzőponton útravalóval kedveskedünk. A rajtnál (legkésőbb a nevezéskor) 900 Ft-os áron egytálétel rendelhető, amely várhatóan 12 órára készül el. Környezetünk védelme érdekében kérjük, hozzátok magatokkal túrabögréteket!

Nevezési díjat a két rövidebb távon csak a távot nagyobb részt saját lábon megtevő gyerekektől kérünk, és az ellenőrzőpontokon található finomságokat is nekik szánjuk, illetve a díjazás is nekik jár. Egy család legfeljebb 3000 Ft-os nevezési díjat fizet. Lehetőség van egyéni felnőtt indulásra is, a nevezési díj ez esetben is 1000 Ft/fő. A 16 km-es távon a nevezési díj egységesen 1200 Ft/fő.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!